Serwis internetowy, z którego korzystasz, u¿ywa plików cookies. S± to pliki instalowane w urz±dzeniach koñcowych osób korzystaj±cych z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jako¶ci ¶wiadczonych us³ug w tym dostosowania tre¶ci serwisu do preferencji u¿ytkownika, utrzymania sesji u¿ytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania tre¶ci reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, ¿e istnieje mo¿liwo¶æ okre¶lenia przez u¿ytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostêpu do informacji zawartych w plikach cookies za pomoc± ustawieñ przegl±darki lub konfiguracji us³ugi. Szczegó³owe informacje na ten temat dostêpne s± u producenta przegl±darki, u dostawcy us³ugi dostêpu do Internetu oraz w Polityce prywatno¶ci plików cookies. Dowiedz siê wiêcej.

logo w³oski s³ówka
Mapa serwisu | Kontakt

LEWA REKLAMA SLOWKA.PL

REKLAMA
Ocena:    0 / 5
Liczba g³osów:    0
 

W³oski s³ownictwo - Przepis na tiramisu

S³ownictwo:

il sapore molto deciso - bardzo wyra¼ny smak
gli ingredienti - sk³adniki
occorrere - potrzebowaæ
i savoiardi - typ biszkoptów
zuccherare - s³odziæ
il mascarpone - w³oski gatunek sera
il cacao in polvere - kakao w proszku
spolverizzare - posypywaæ
la preparazione - przygotowanie
il tuorlo - ¿ó³tko (jajka)
la ciottola capiente - pojemna miska
aggiungere - dodaæ
sbattere - ubijaæ
sciogliere (sciolto) - rozpuszczaæ (rozpuszczony)
montare a neve - ubiæ na pianê
l’albume - bia³ko (jajka)
inglobare - dodaæ
amalgamare - wymieszaæ
omogeneo - jednorodny
la teglia - forma do pieczenia
la pirofila - naczynie ¿aroodporne
inzuppare - moczyæ
lo strato - warstwa
ricoprire - przykryæ
in senso orizzontale / verticale - poziomo / pionowo


Tagi: , , , , , ,

Zaproponuj zmianê
REKLAMA

REKLAMA




do góry
Copyright 2023 © slowka.pl Serwis nale¿y do wydawnictwa Edgard jezykiobce.pl logo