Serwis internetowy, z którego korzystasz, u¿ywa plików cookies. S± to pliki instalowane w urz±dzeniach koñcowych osób korzystaj±cych z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jako¶ci ¶wiadczonych us³ug w tym
dostosowania tre¶ci serwisu do preferencji u¿ytkownika, utrzymania sesji u¿ytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania tre¶ci reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, ¿e istnieje mo¿liwo¶æ okre¶lenia przez u¿ytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostêpu do informacji zawartych w plikach cookies za pomoc± ustawieñ przegl±darki lub konfiguracji us³ugi. Szczegó³owe informacje na ten temat dostêpne s± u producenta przegl±darki, u dostawcy us³ugi dostêpu do Internetu oraz w Polityce prywatno¶ci plików cookies. Dowiedz siê wiêcej.
il sapore molto deciso - bardzo wyra¼ny smak gli ingredienti - sk³adniki occorrere - potrzebowaæ i savoiardi - typ biszkoptów zuccherare - s³odziæ il mascarpone - w³oski gatunek sera il cacao in polvere - kakao w proszku spolverizzare - posypywaæ la preparazione - przygotowanie il tuorlo - ¿ó³tko (jajka) la ciottola capiente - pojemna miska aggiungere - dodaæ sbattere - ubijaæ sciogliere (sciolto) - rozpuszczaæ (rozpuszczony) montare a neve - ubiæ na pianê l’albume - bia³ko (jajka) inglobare - dodaæ amalgamare - wymieszaæ omogeneo - jednorodny la teglia - forma do pieczenia la pirofila - naczynie ¿aroodporne inzuppare - moczyæ lo strato - warstwa ricoprire - przykryæ in senso orizzontale / verticale - poziomo / pionowo